-black Forest cake-

Schwarzwaldská torta

Prvá zmienka o Black Forest Cake, známom aj pod menom Schwarzwälder, či Schwarzwaldská torta, pochádza už z 30. rokov 20. storočia. Stal sa súčasťou ponuky renomovaných cukrární a prvotriednych cukrárenských výrob predovšetkým v okolí Berlína, ale aj vo zvyšku Nemecka a Rakúska. V rebríčku najznámejších nemeckých dezertov z 50. rokov získal 13. miesto, čím sa preslávil na celom svete.

Black Forest Cake sa skláda z viacerých vrstiev kakaového korpusu, na ktorom je sladký krém z domácej šlahačky a višní. Celá torta je potiahnutá šľahačkovým krémom, dozdobená višňami a hoblinami tmavej čokolády. Višne na seba dokážu viazať škodlivé látky, tak sa do Schwarzwäldera smelo pustite.

  • black-forest

Zloženie: piškótová zmes so sušenými vajciami, kakao, smotana 31%, horká čokoláda, višne, cukor.

Hmotnosť celej torty: 1500g. Hmotnosť porcie: 120g. Počet porcií: 6 / 12. Trvanlivosť: 3 dni, skladovanie: +4 °C.

Alergény: 1, 3, 5, 6, 7, 8

Ponuka?  Moderné torty?

Alebo vyskúšate jeden z tých najobľúbenejších?

1. obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut, alebo ich hybridy a výrobky z nich), 2. kôrovce a výrobky z nich, 3. vajcia a výrobky z nich, 4. ryby a výrobky z nich, 5. arašidy a výrobky z nich, 6. sójové zrná a výrobky z nich, 7. mlieko a mliečne výrobky, vrátane laktózy, 8. orechy (lieskové, vlašské, pekanové, makadamové, queenslandské, kešu, para orechy, mandle, pistácie), 9. zeler a výrobky z neho, 10. horčica a výrobky z nej,  11. sezamové semená a výrobky z nich, 12. oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/l, 13. vlčí bôb a výrobky z neho, 14. mäkkýše a výrobky z nich.