-Brownie-

brownie

Ako dezert bol chocolate brownie prvýkrát oficiálne prezentovaný na svetovej výstave v Chicagu v roku 1893, ktorá sa konala na počesť osláv objavenia Nového sveta Columbom. Bertha Palmer, žena milionára, lingvistka, muzikantka a spisovateľka chcela od miestneho šéfkuchára, aby pripravil dezert vhodný predovšetkým pre dámy – jednoduchý, ľahký a… čokoládový.
A presne taký je aj ten náš: plný kúskov bielej a horkej čokolády, lahodný a naozaj obľúbený. Nie je nič lepšie ako dobrý brownie a pohár čerstvého mlieka.
  • brownie

Zloženie: horká čokoláda, biela čokoláda, vajcia, kakao, maslo, cukor.

Hmotnosť celej torty: 1500g. Hmotnosť porcie: 120g. Počet porcií: 6 / 12. Trvanlivosť: 3 dni, skladovanie: +4 °C.

Alergény: 1, 3, 5, 6, 7, 8

Ponuka?  Moderné torty?

Alebo vyskúšate jeden z tých najobľúbenejších?

1. obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut, alebo ich hybridy a výrobky z nich), 2. kôrovce a výrobky z nich, 3. vajcia a výrobky z nich, 4. ryby a výrobky z nich, 5. arašidy a výrobky z nich, 6. sójové zrná a výrobky z nich, 7. mlieko a mliečne výrobky, vrátane laktózy, 8. orechy (lieskové, vlašské, pekanové, makadamové, queenslandské, kešu, para orechy, mandle, pistácie), 9. zeler a výrobky z neho, 10. horčica a výrobky z nej,  11. sezamové semená a výrobky z nich, 12. oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/l, 13. vlčí bôb a výrobky z neho, 14. mäkkýše a výrobky z nich.