-Rhubarb Pie-

Rebarborový koláč

Od začiatku mája do konca júla vám každý rok prinášame aj domáci rebarborový koláč, vypečený do chrumkava na lineckom ceste. Nezamenitelná kyslastá chuť rebarbory vás prenesie späť do dôb, kedy táto výnimočná rastlina nemohla chýbať takmer v žiadnej záhradke. Domovom rebarbory je severná časť Mongolska, kde plnila funkciu prírodného lieku. Je jednou z najzdravších druhov zeleniny, pochutnať si na nej sa odporúča 1-2 za týždeň. Ak vás však trápia obličkové kamene, trpíte na podráždenú sliznicu žalúdka, vyhnite sa zvýšenej konzumácii rebarbory. Podľa kulinárskej mágie sa rebarbora považuje aj za rastlinu lásky. A láska, tá k letu patrí.

Zloženie: múka, cukor, vajcia, maslo 82%, smotana 31%, rebarbora.

Hmotnosť celej torty: 1200g. Hmotnosť porcie: 100g. Počet porcií: 6 / 12. Trvanlivosť: 3 dni, skladovanie: +4 °C.

Alergény: 1, 3, 7

Ponuka?  Moderné torty?

Alebo vyskúšate jeden z tých najobľúbenejších?

1. obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut, alebo ich hybridy a výrobky z nich), 2. kôrovce a výrobky z nich, 3. vajcia a výrobky z nich, 4. ryby a výrobky z nich, 5. arašidy a výrobky z nich, 6. sójové zrná a výrobky z nich, 7. mlieko a mliečne výrobky, vrátane laktózy, 8. orechy (lieskové, vlašské, pekanové, makadamové, queenslandské, kešu, para orechy, mandle, pistácie), 9. zeler a výrobky z neho, 10. horčica a výrobky z nej,  11. sezamové semená a výrobky z nich, 12. oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/l, 13. vlčí bôb a výrobky z neho, 14. mäkkýše a výrobky z nich.