-Sacher cake-

Sacherova torta

Jednou z najznámejších kulinárskych špecialít Viedne je slávna Sacherka. Tento druh čokoládovej torty s domácim marhuľovým džemom pripravujeme podľa tajnej receptúry Eduarda Sachera. Legendárne sú aj spory o tom, kto vlastne vyrobil „originálnu“ Sacherovu tortu. Právna bitka trvala od roku 1930 do 1965: odvtedy existuje „Demelova Sacherova torta“ a „originálna Sacherova torta“. Ochutnajte náš kúsok Viedne – doplníte si zásoby endorfínov a vylepšíte aj ten najhorší deň.

  • sacher

Zloženie: múka, mandle, med, cukor, vajcia, olej, smotana 31%, horká čokoláda, marhuľový džem.

Hmotnosť celej torty: 1500g. Hmotnosť porcie: 120g. Počet porcií: 6 / 12. Trvanlivosť: 3 dni, skladovanie: +4 °C.

Alergény: 1, 3, 5, 6, 7, 8

Ponuka?  Moderné torty?

Alebo vyskúšate jeden z tých najobľúbenejších?

1. obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut, alebo ich hybridy a výrobky z nich), 2. kôrovce a výrobky z nich, 3. vajcia a výrobky z nich, 4. ryby a výrobky z nich, 5. arašidy a výrobky z nich, 6. sójové zrná a výrobky z nich, 7. mlieko a mliečne výrobky, vrátane laktózy, 8. orechy (lieskové, vlašské, pekanové, makadamové, queenslandské, kešu, para orechy, mandle, pistácie), 9. zeler a výrobky z neho, 10. horčica a výrobky z nej,  11. sezamové semená a výrobky z nich, 12. oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/l, 13. vlčí bôb a výrobky z neho, 14. mäkkýše a výrobky z nich.